preskoči na sadržaj
Vijesti

Dan planeta Zemlje

Tijekom nastave na daljinu učenici sa svojim učiteljima obilježavaju važne datume i stvaraju zanimljive likovne i literarne radove. Tijekom prošlog tjedan učenici razredne i predmetne nastave obilježili su Dan planeta Zemlje, nastale radove možete vidjeti pod opširnije. 


Učenici razredne nastave ovom progodom naučili su što je Zemlja, vidjeli okretanje Zemlje oko svoje osi, spoznali ponešto o građi Zemlje, vidjeli lijepe fotografije neobičnih mjesta, naučili ponešto novo o biljnom i životinjskom svijetu, istraživali kako Zemlja izgleda iz svemira, ponovili kako oni mogu pomoći Zemlji. Na kraju su za likovni zadatak imali izraditi plakat o planeti Zemlji i napiati kratku poruku o zaštiti prirode, a neki su i napisali pjesmu:

 

Moja Zemlja

Moja planeta Zemlja se zove,

Ona je stvorena za igru i snove.

Jedino što sada Corona vlada,

Al to će sredit naša srca mlada.

 

Zasadimo na Zemlji drveće i cvijeće,

Energiju štedimo, sakupljamo smeće.

Možemo Zemlji puno pomoći i dati,

Ljudi probudite se, pa ona nam je mati.

A znate li koji je danas dan- našoj Zemlji rođendan!

                                 Fran V. - 3.r. PŠ V. Šipak

 

 

Učenici predmetne nastave su na  likovnoj kulturi  sudjelovali u eko radionici u kojoj su naučili da mogu izraditi cvijeće od različitih otpadnih materijala (plastične boce i čaše od jogurta, kartonske ambalaže od raznih proizvoda, slamke, ambalaža od jaja..) te su nastale su zanimljive kreacije koje mogu ukrasiti svaki stol i vrt. Učenici sedmih razreda su izrađivali plakate na temu zaštita prirode. Plakat su ostvarili uz zanimljivu i poučnu poruku i slike nekih zaštićenih životinja:

 

Učenici šestih razreda pokazali su da se nastava na daljinu može uspješno realizirati boravkom na svježem zraku. Učenici su u hrvatskom jeziku objedinili obilježavanje Dana planeta Zemlje, medijsku kulturu i upotrebu informacijsko-komunikacijskih tehnologija u nastavi. Ponavljanje gradiva o filmskim izražajnim sredstvima učenici su realizirali fotografiranjem prirode u blizini svojih domova iz ptičje i žablje perspektive te fotografiranjem detalj-plana i total ili općeg plana. Rezultat tih triju integriranih aktivnosti su prekrasne fotografije našeg zelenog i čistog kraja iz perspektive različitih kutova snimanja i filmskih planova:Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 28. 4. 2020.

Oglasna ploča

Tražilica

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2014.

Ukupno: 150272
Ovaj mjesec: 1228
Danas: 3
preskoči na navigaciju