preskoči na sadržaj
Kutak pedagoga

P E D A G O G

 

Boženka Bago, dipl. pedagog

Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka (7,30 -13,30 sati)

Kontakt: 01 6270 005

E-mail adresa: bozenka.bago@skole.hr            Pedagog je najšire profilirani stručni suradnik. Područja rada školskog pedagoga su: planiranje i programiranje, rad s učenicima, rad s učiteljima, rad s roditeljima i vrednovanja rezultata rada. Prati, istražuje i analizira nastavni rad, te predlaže načine i sadržaje za unaprjeđivanje i poboljšanje nastave i cjelovitog odgojno-obrazovnog rada u školi. Težište rada pedagoga je na pedagoško-didaktičkom području školskoga i nastavnog rada.

             Planiranje i programiranje uključuje planiranje vlastita stručnog usavršavanja i stručnog usavršavanja učitelja, sudjelovanje u izradbi godišnjeg plana i programa škole, školskog kurikuluma te planiranje rada i sudjelovanje u radu učiteljskog i razrednog vijeća. U ovim djelatnostima pedagog surađuje s ravnateljem škole i ostalim stručnim suradnicima. Pedagog, u suradnji sa  Zavodom za zapošljavanje, izrađuje plan i program za profesionalno informiranje. Plan rada s djecom s teškoćama u razvoju  pedagog izrađuje u suradnji sa  defektologom. Pedagog izrađuje plan zdravstvene, socijalne i ekološke zaštite učenika u suradnji sa školskom ambulantom. Zadatak je pedagoga i izradba plana kulturne i javne djelatnosti škole te sređivanje pedagoške dokumentacije. 
            Pedagog organizira i provodi ispitivanje zrelosti za upis u prvi razred, organizira učeničke radionice i dodatnu nastavu, organizira edukativna i odgojna predavanja za učenike, a neka sam i održi. Pedagog provodi dio profesionalnog informiranja u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje (ankete Zavoda za zapošljavanje), daje informacije o programima srednjih škola, održava predavanja za učenike i roditeljske sastanke za roditelje učenika osmih razreda. Individualni rad s djecom odnosi se na rad s djecom s problemima u ponašanju (ometanje nastave, disciplinski problemi,…), nasilje među djecom, sukobi učenika i sl.
    Pedagozi u radu s učiteljima provjeravaju realizaciju rada učitelja (nazočnost na nastavi, realizaciju planova i programa, praćenje nastave i sl.). Pedagozi analiziraju rezultate škole na područjima uspjeha, vladanja, popravnih ispita i sl. Organiziraju istraživački rad u školama i odgojna i edukativna predavanja za roditelje.

 

 

 

Međunarodni dan nenasilja

Povodom Međunarodnog dana nenasilja koji se obilježava 2. listopada, pedagoginja će provesti  radionice tijekom mjeseca listopada za učenike od 5. do 8. razreda  na temu antidiskriminacije, stereotipa, predrasuda i uvažavanja različitosti i nenasilnog rješavanja sukoba kako bi se djecu osnažilo o važnosti prevencije nasilja. 

Tijekom radionice o vršnjačkom nasilju svi će učenici imati priliku naučiti razliku između zlostavljanja i sukoba, podsjetiti učenike na ključne elemente po kojima prepoznajemo zlostavljanje i potaknuti učenike koji se nađu u ulozi promatrača da nešto poduzmu.

Cilj radionica je  poticanje odgovornosti učenika za  njihove postupke, mir, toleranciju i nenasilje.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2015.

Oglasna ploča

TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2014.

Ukupno: 110539
Ovaj mjesec: 733
Danas: 54
preskoči na navigaciju