preskoči na sadržaj
Projekti i natječaji

Preventivna akcija - Poštujte naše znakove

U utorak 12. prosinca 2017. godine  u matičnoj školi održana je  preventivna akcija "Poštujte naše znakove" za učenike razredne nastave koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.         

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 12. 2017. 16:32

Projekt ProMikro

Naša škola prijavila se na Javni poziv za sudjelovanje osnovnih škola u projektu ProMikro  kojem je cilj uvođenje algoritamskoga načina razmišljanja i problemskoga pristupa u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 12. 2017. 23:56

Program prometne kulture za najmlađe

U petak 17. studenog 2017. godine u matičnoj školi održan je JUMICAR - Program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu koji podržava MUP, MZO, AZOO i Zagrebačka županija. 

Naša škola prvi puta je bila domaćin „Programa prometne kulture za najmlađe“, u kojem su sudjelovali učenici drugih i trećih razreda matične i područnih škola. Učenici su posebno bili oduševljeni praktičnim dijelom programa na prometnom poligonu, kojemu su se pridružile službe partneri: Gradsko društvo Crvenog Križa Jastrebarsko, te Dobrovoljno Vatrogasno društvo Krašić. Program je podržao i načelnik općine koji je učenicima simbolično uručio potvrde o položenom programu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2017. 15:48

Program osposobljavanja za upravljanje biciklom

Učenici naše škole sudjelovali su u Programu osposobljavanja za upravljanje biciklom koji je realiziran u suradnji s Auto klubom Jastrebarsko. Dvadeset i pet učenika šestih i sedmih razreda uspješno je završilo teorijski i praktični dio programa, te su im uručene Potvrde o osposobljenosti za upravljanje biciklom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 11. 2017. 13:46

Projekt Školska shema

Naša škola iskazala je interes i uključila se u provedbu projekta Školska shema kojem je cilj oblikovanje prehrambenih navika djece školske dobi i povećanje potrošnje voća, povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. U sklopu ove mjere učenici 1.-8. razreda jednom tjedno dobivaju obroke svježeg voća, a učenici 1.-4. razreda dodatno i jedan obrok mlijeka ili mliječnih proizvoda.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 10. 2017. 11:26

Europski školski sportski dan - 2017

U petak 29. rujna 2017. godine  učenici i učitelji naše škole po drugi put kroz sportske igre i aktivnosti obilježili su  Europski školski sportski dan – najveći pojedinačni događaj Europskog tjedna sporta.

Glavni cilj te europske inicijative je promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja kod učenika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 9. 2017. 19:39

Moja prva knjiga 2017.

Na završnoj svečanosti natječaja Moja prva knjiga 2017. koja se održala u četvrtak, 28.9.2017. godine u Pučkom otvorenom učilištu u Duga Resi učenicima su podijeljene nagrade i priznanja, a učiteljima i školama priznanja za sudjelovanje na natječaju.

Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je osam učenika razredne nastave matične škole i pet učenika PŠ Kostanjevac. Svi učenici i učitelji mentori primili su priznanja a učenici Dražen Ž., Maria P. F., Gabrijela S., Nicole Ž. i Magdalena M. osvojili su poticajne nagrade.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 9. 2017. 12:45

Naša škola sudjeluje u projektu "Razvoj školskog volontiranja"

U sklopu EU projekta „Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa“ održana je početna konferencija u organizaciji Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, nositelja projekta.

Naša škola na poziv Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko uključila se u ovaj projekt sudjelovanjem u volonterskom programu Mali interventni timovi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 9. 2017. 16:09

Treća godina sudjelovanja u EU projektu "Prsten potpore"

Naša škola već treću školsku godinu sudjeluje kao partner u projektu Zagrebačke županije  „Prsten potpore“ kojim se osigurava rad pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Projekt se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014-2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 9. 2017. 08:55

Sigurno u školu s HAK-om

U sklopu Programa provedbe preventivnih aktivnosti Autoklub Jastrebarsko i ove godine provodi akciju „Sigurno u školu s HAK-om“  u suradnji sa Osnovnim školama i Policijskom postajom Jastrebarsko.

U subotu 9. rujna 2017. godine u vremenu od 10,30 do 11,30 sati biti će provedena akcija „Sigurno i vješto u prometu“ na trgu kardinala Alojzija Stepinca u Krašiću.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 9. 2017. 17:57

Parlaonica i završna konferencija u sklopu projekta „I djeca to mogu“

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ organizirala je u utorak  30. svibnja 2017. godine parlaonicu na kojoj su sudjelovali učenici OŠ Mahično i OŠ "Kardinal Alojzije Stepinac" Krašić, koja je svojevrsna kruna šestomjesečnog projekta „I djeca to mogu“.

Na parlaonici, koju je vodila Valentina Gambiroža, a koja se održala u školskoj dvorani naše škole, sudjelovalo je 49 učenika spomenutih škola koji su raspravljali o kvaliteti života u ruralnim i urbanim sredinama. Učenici afirmacijske skupine zagovarali su tezu da je kvaliteta života, a time ujedno i poštivanje dječjih prava, u urbanim sredinama veća, dok je negacijska skupina zagovarala suprotno - veću kvalitetu života u ruralnim sredinama. Obje su skupine imale izvrsne argumente, te je stručni žiri odlučio da je rezultat neriješen. Učenicima i ravnateljicama su dodijeljene i zahvalnice za sudjelovanje na projektu. 

Nakon parlaonice, održana je završna konferencija za medije, na kojoj su predstavljeni rezultati projekta, te rezultati istraživanja koje je pokazalo kako je provedba projekta pozitivno utjecala na osvještavanje učenika o njihovim pravima. Na završnoj konferenciji ravnateljica OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ Krašić Helena Beketić i ravnateljica OŠ Mahično Gorana Simić – Vinski, izrazile su zadovoljstvo međusobnom suradnjom i ishodom projekta „I djeca to mogu“, nadu za nastavkom međusobne suradnje i provođenje aktivnosti čija je svrha jačanje svijesti učenika i građana u području dječjih i ljudskih prava.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 5. 2017. 20:31

Zlatni status naše Eko-škole

U petak 12. svibnja 2017. godine održana je svečanost obnavljanja statusa Eko-škola u organizaciji Udruge Lijepa naša u Gastro Globusu na Zagrebačkom velesajmu.

Naša škola ispunila je sve uvjete iz smjernica za provedbu programa Eko-škole za obnavljanje ovog međunarodnog priznanja čime je stekla zlatni status.

Potvrdu o zlatnom statusu primila je koordinatorica naše Eko-škole, učiteljica prirode i biologije Mirela Levačić Cvok.

Čestitamo svim učenicima, učiteljima, djelatnicima škole i svima koji su na poseban način pomogli u provedbi programa Eko-škole.   

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 5. 2017. 14:25

Interaktivna radionica – „Vježbaonica demokracije“

U sklopu projekta "I djeca to mogu" kojeg provodi Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ u utorak 11. travnja 2017. godine u našoj školi održana je interaktivna radionica s učenicima sedmih razreda na temu „Vježbaonica demokracije“ na principu parlaonice. Radionica se održala u sklopu provedbe projekta promicanja dječje participacije i aktivnog sudjelovanja u lokalnoj zajednici „I djeca to mogu“.

Voditeljica interaktivne radionice bila je djelatnica Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ Branimira Penić, mag. paed.

Svrha interaktivne radionice bila je ojačati svijest djece o problematici dječjih prava i zaštite istih te priprema djece za završnu palaonicu koja će se održati 30. svibnja 2017.godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 4. 2017. 17:08

Eko tjedan i Projektni dan Vijest ima dokument u privitku

U sklopu Eko tjedna ovih dana odvijaju se brojne ekološke aktivnosti u školi i oko nje. Učenici s učiteljima izlaze u školski vrt, obavljaju jednostavnije proljetne radove i promatraju promjene u prirodi. Jedna od aktivnosti Eko tjedna je i Projektni dan škole s prigodnom temom Energija.

Projektni dan realiziran je u petak, 24. ožujka sa svim učenicima matične i područnih škola, učiteljima razredne i predmetne nastave i stručnim suradnicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 3. 2017. 14:24

Priznanje "Škola filantrop"

Po završetku projekta "Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj" u petak 17. ožujka 2017. godine u Centru kulture KNAP u Zagrebu organizirana je svečana dodjela zahvalnica školama koje su sudjelovale u projektu kao i proglašenje 10 najuspješnijih škola koje su dobile priznanja za "Škole filantrope" i posebno priznanje za „Školu naj-filantrop“.

Završnoj svečanosti projekta prisustvovale su i predstavnice naše škole: pedagoginja Boženka Bago, učenice 4. razreda Doris B. i Nikolina P., te učiteljica Vesna Zorić. Naša  škola je posebno najavljena kao jedna od tri škole koje su najbolje provele svoje projektne aktivnosti te smo na završnoj svečanosti  imali priliku prezentirati nasu humanitarnu akciju "Od srca svi, darujemo mi". U ovom projektu, u organizaciji Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah uz partnere “Slagalicu” – Zakladu za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, te Udrugu Blank iz Zagreba, sudjelovalo je 40 škola iz središnje i istočne Hrvatske, a deset najuspješnijih škola je dobilo certifikat „Škola Filantrop“, među kojima je i naša škola.

S ponosom smo preuzeli naš certifikat "Škola filantrop" kao potvrdu za zalaganje tijekom prvog polugodišta ove školske godine u provedbi filantropskih aktivnosti, kao i stečena znanja i vještine filantropske kulture.

Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli da postignemo ovako lijep uspjeh!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 3. 2017. 16:58

Interaktivna radionica – „Trening vještina“

U utorak 14. ožujka 2017. u našoj školi održana je interaktivna radionica učenicima sedmih razreda na temu „Trening vještina za aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici“. Radionica se održala u sklopu provedbe projekta promicanja dječje participacije i aktivnog sudjelovanja u lokalnoj zajednici „I djeca to mogu“.Voditeljica interaktivne radionice bila je djelatnica Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ Branimira Penić, mag. paed.

Svrha interaktivne radionice bila je osnažiti kapacitete djece za aktivnim sudjelovanjem u lokalnoj zajednici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 3. 2017. 21:21

Edukativna radionica na temu dječjih prava

U utorak, 14. veljače 2017. godine u našoj školi održana je druga radionica u nizu radionica na temu dječjih prava koju provodi Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ u sklopu projekta „I djeca to mogu“.

Tema radionice koja je provedena s učenicima sedmih razreda bila je „Pravo na sudjelovanje“, a održala ju je Branimira Penić, mag. paed. uz podršku volontera.

Cilj ove radionice bio je upoznati učenike s pravom na sudjelovanje i pojmom dječje participacije u lokalnoj zajednici. Glavne aktivnosti radionice bile su izbor gradonačelnika i održavanje novinarske konferencije u kojoj je gost gradonačelnik, te pisanje pisma roditeljima. Učenici su demonstrirali način na koji se bira gradonačelnik - nominacijom i tajnim glasanjem, te su svom gradonačelniku postavili pitanja koja se tiču njihove dobrobiti. Svrha pisanja pisma roditeljima bila je omogućiti učenicima da iskažu što bi u svojoj obitelji promijenili i u kojim obiteljskim situacijama bi željeli da se i njihovo mišljenje uvaži.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 2. 2017. 13:38

E-twinning projekt RN: 100. dan škole

U ponedjeljak,  13. veljače 2017. godine obilježili smo 100. dan u školi. Tema je bila „Ljubav“ i tako smo sretni, kreativni i znanjem ispunjeni, slijedeći dan, dočekali i obilježili i Valentinovo. Učenici su bili kreativni, te je svaki učenik u nizu više radova, izradio i po jedno srce, na kojem je istaknuo pozitivnu poruku, misao, ljubavnu izreku, ili želju. Od svih srca složili smo jedno veliko srce želeći ljubav svima, zahvalnost i poštovanje.

Ukupno je sudjelovalo 92 učenika i svi učitelji razredne nastave. Projekt je provodila Tamara Vučković, stručni suradnik logoped.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 2. 2017. 18:11

Edukativna radionica u Krašiću

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ započela je s provedbom ciklusa radionica po projektu „I djeca to mogu“ koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade, te se provodi u suradnji s našom školom i Osnovnom školom Mahično.

Prva radionica u nizu radionica na temu dječjih prava održana je 7. veljače 2017. godine s učenicima 7. razreda. Tema radionice bila je „Prava i dužnosti djeteta“, a održala ju je Branimira Penić, mag. paed. uz podršku volontera. Cilj ove radionice bio je upoznati učenike s pravima i dužnostima, te s Konvencijom UN – a o pravima djeteta. Učenici su kroz grupni rad odredili razliku između prava i potreba, te su definirali prava i dužnosti koje se odnose na njih. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 2. 2017. 14:00

Obilježen Međunarodni dan solidarnosti među ljudima

Povodom Međunarodnog dana solidarnosti među ljudima u srijedu 21. prosinca 2016. godine u našoj školi održano je predstavljanje provedenih aktivnosti projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ kroz humanitarnu akciju „Od srca svi darujemo mi“  koja se provodila tijekom prvog polugodište.

U  humanitarnoj akciji, punim srcem, sudjelovali svi naši učenici, roditelji, zaposlenici škole, lokalna zajednica, župnici župe Krašić, Pribić i Draganić te tvrtke s kojima surađuje škola. Od 28. studenoga do 2. prosinca 2016. godine prikupljali smo sve ono najvažnije ljudima u potrebi: hranu, odjeću, higijenske potrepštine i novčana sredstva. U suradnji s GD Crvenoga križa Jastrebarsko prikupljene i sortirane stvari podijeljene su 7. i 8. prosinca u trinaest socijalno ugroženih obitelji s našeg područja. Korisnici ove akcije su putem anketa izrazili veliko zadovoljstvo prikupljenom pomoći te nas potiču na češće provođenje ovakvih akcija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 12. 2016. 20:36

Humanitarna akcija "Od srca svi darujemo mi"

Naša škola sudjeluje u projektu „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ koje provode Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah, Slagalica i udruga Blank. Učenici, roditelji i djelatnici škole, kao i cijela lokalna zajednica prikupljanjem hrane, odjeće, higijenskih potrepština te novčanim prilozima sudjeluju u školskoj humanitarnoj akciji „Od srca svi darujmo mi“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 12. 2016. 13:37

Aktivnosti akcije "Od srca svi darujemo mi"

Aktivnosti školske akcije "Od srca svi darujemo mi" koja se provodi u sklopu projekta "Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj" zaklade Zamah započele se s prezentacijom programa učenicima i učiteljima, te izradom prepoznatljivog plakata akcije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2016. 08:14

Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj

Prvo polugodište ove  školske godine u našoj školi protječe u filantropskom duhu. Razlog tomu je provođenje projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ u koji se naša škola uključila početkom rujna.

Riječ je o projektu Zaklade Slagalica, Regionalne zaklade za lokalni razvoj ZAMAH i Udruge Blank  koji je  sufinanciran iz EU programa u okviru IPA 2012 programa „Fostering Innovative Forms of Philanthropy in Local Communities to Support Sustainability of Civil Society" i od strane Ureda za udruge Vlade RH. Opći cilj projekta je razvoj individualnog davanja i strateške korporativne filantropije u Hrvatskoj. Specifični cilj je povećati prisutnost i modele filantropije davanja, te razviti inovativne individualne modele davanja u kojima glavnu ulogu imaju djeca i mladi. 

„Od srca svi darujemo mi“ naša je velika humanitarna akcija koju organiziramo s ciljem učenja o filantropiji i razvoju filantropske kulture u našoj školi i zajednici. Kroz ovu akciju prikupljanjem sredstava povezuje se zajednica te se daruje one kojima je to potrebno.

Svi učenici i djelatnici škole sudjelovati će u akciji na razne načine: izradom plakata i letaka, izradom radova na satovima likovne kulture i hrvatskog jezika, sudjelovanjem u prikupljanju materijalnih sredstava i darivanjem, te sudjelovanjem u izradi videozapisa. Razrednici će predavanje o filantropiji i radionicu održati u svim razredima, a stručna služba na Učiteljskom vijeću i Vijeću učenika.

Naša će škola provedbom akcije postati jedan od kandidata za certifikat „Škola filantrop“ koji će se u ožujku 2017. dodijeliti u sklopu projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2016. 07:40

Moja prva knjiga 2016.

Na završnoj svečanosti natječaja Moja prva knjiga 2016. koja se održala u četvrtak, 29.9.2016. godine u Domu HV u Karlovcu učenicima su podijeljene nagrade i priznanja, a učiteljima i školama priznanja za sudjelovanje na natječaju.

Učenici razredne nastave naše škole već četvrtu godinu sudjeluju na ovom natječaju koji pod pokroviteljstvom MZOS-a provodi Udruga Kalibra iz Karlovca. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova koje biraju poznate hrvatske književnice Sanja Pilić i Silvija Šesto.

Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je devet učenika razredne nastave matične škole i pet učenika PŠ Kostanjevac. Svi učenici i učitelji mentori primili su priznanja a učenica 3. razreda MŠ Nicole Ž. osvojila je poticajnu nagradu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 9. 2016. 12:27

Nastavak projekta Prsten potpore

U novoj školskoj godini 2016./2017. projekt Zagrebačke županije i partnera „Prsten potpore“ nastavlja s osiguranjem pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Projekt se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014-2020.

Projektom će se osigurati stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju putem angažiranja 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 32 škole Zagrebačke županije.

Naša škola nastavila je sudjelovanje u projektu, te putem njega kao i prošle školske godine zaposlila dva pomoćnika u nastavi za dvoje učenika PŠ Vukšin Šipak. 

Više o projektu Prsten potpore

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2016. 12:33

Završna konferencija projekta "Prsten potpore" Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak, 6. lipnja 2016. godine održana je završna konferencija projekta "Prsten potpore" u kojem je sudjelovala i naša škola.

Nositelj projekta Zagrebačka županija ovim projektom osigurala je rad 70 pomoćnika za 80 učenika s teškoćama u razvoju u 23 osnovne i pet srednjih škola s područja županije.

U našoj područnoj školi Vukšin Šipak u školskoj godini 2015./2016. ovim putem osigurana je pomoć dvije pomoćnice u nastavi za  dvoje učenika s teškoćama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 6. 2016. 12:08

Posjet osmih razreda Vukovaru

U utorak i srijedu, 17. i 18. svibnja 2016. godine učenici osmih razreda naše škole u pratnji razrednika, učitelja povijesti i vjeroučiteljice posjetili su Vukovar.

Učenici 8.a i 8.b prva su generacija učenika naše škole koja je sudjelovala u pilot-projektu „Posjet osmih razreda Vukovaru“ koji u sklopu obrazovnih aktivnosti organizira i provodi Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

Cilj projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ jest učenike osmih razreda kroz dvodnevne posjete Vukovaru učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar. Posjet uključuje održavanje predavanja o Domovinskom ratu u skladu s nastavnim programom predmeta Povijest za osme razrede, obilazak svih mjesta sjećanja vezanih za Domovinski rat, prenošenje poruke mira, prihvaćanja različitosti i suosjećanja kroz Školu mira i radionice. Ministarstvo branitelja  financira smještaj, prijevoz i prehranu za sve učenike osmih razreda tijekom posjeta.

Učenici i učitelji ocijenili su ovo putovanje kao kvalitetno i potrebno, jer iako je bilo malo naporno, znanja i iskustva koja su stekli nositi će trajno u svom sjećanju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 5. 2016. 15:40

Natječaj "Katastrofa i snaga sustava civilne zaštite"

Učenici naše škole sudjelovali su na Natječaju za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz RH za školsku 2015./2016. godinu na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite. 

Učenik 3. razreda matične škole, Dominik P. primio je priznanje za osvojeno 2. mjesto na županijskoj razini u kategoriji literarnih radova učenika od 1.-4. razreda osnovne škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 5. 2016. 13:27

Dan planeta Zemlje

   U cijelom svijetu pa tako i u našoj školi, 22. travnja obilježen je  Dan planeta Zemlje. Učenici su taj dan prigodno obilježili izradom plakata i likovnih radova koji će nas, u danima koji slijede, podsjećati na značaj očuvanja planeta na kojem živimo.

   Učenici 8.a razreda prošli su u drugi krug nagradnog natječaja „Mali ekolozi - velike nagrade!“ koji organiziraju udruga Bioteka i trgovački lanac Emmezeta. Započeli su s izradom „hotela za kukce“ koji je dio prijavljenog projekta „Svaki kukac nam je bitan, traži smještaj hitan“, pod vodstvom učenice Ivane Jurinić i mentorice Mirele Levačić Cvok, učiteljice biologije.

   Čestitamo i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu na projektu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 4. 2016. 16:17

Natječaj Poj riči materinske

Prigodom 10. literarno - likovnog natječaja "Poj riči materinske" našoj školi dodijeljen je status brončanog sudionika za osobite zasluge u sudjelovanju i promicanju programa natječaja.

Natječaj "Poj riči materinske" provodi se povodom Dana hrvatskog jezika već deset godina u organizaciji OŠ Primošten, pod pokroviteljstvom MZOS-a. Radovi s literarno - likovnog natječaja objavljuju se svake godine u zborniku radova.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 4. 2016. 10:26

Projekt Memento prijateljstva 2

Tijekom tjedna 16.-20.11.2015., a uoči obilježavanja Dana prava djeteta 20.112015., sudjelovali smo u projektu Memento prijateljstva 2.

Memento prijateljstva je aktivan projekt Udruge Zvono i eTwinning zajednice pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta čija je idejna autorica učiteljica mentor Sandra Vuk. Projekt Memento prijateljstva 2 je započeo s radom 1. listopada 2015. g. i trajao do kraja siječnja 2016. g.

S učenicima od 1.-4. razreda matične i područnih škola, provedene su radionice kroz koje smo kod učenika razvijali aktivne kompetencije Građanskog odgoja i obrazovanja (međupredmetno i samostalno).

Za sudjelovanje u projektu učiteljice i učitelji razredne nastave i stručna suradnica logopedinja priimili su priznanja, a izvješća i fotografije s održanih radionica objavljeni su u zborniku projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 3. 2016. 18:58

Moja prva kniga 2015.

Na završnoj svečanosti natječaja Moja prva knjiga 2015. koja se održala u četvrtak, 24.9.2015. godine u Domu HV u Karlovcu učenicima su podijeljene nagrade i priznanja, a učiteljima i školama priznanja za sudjelovanje na natječaju.

Učenici razredne nastave naše škole već treću godinu sudjeluju na ovom natječaju koji pod pokroviteljstvom MZOS-a provodi Udruga Kalibra iz Karlovca. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova koje biraju poznate hrvatske književnice Sanja Pilić i Silvija Šesto.

Na ovogodišnjem natječaju sudjelovale su četiri učenice 3. razreda, dvije učenice drugog razreda i dvoje učenika PŠ Kostanjevac. Svi učenici primili su priznanja a učenice Doris B. i Gabriela V. nagrađene su u kategoriji posebnih nagrada.

Više o projektu na: http://www.mojaprvaknjiga.com/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 9. 2015. 09:59

Natječaj "Zaštita od požara i vatrogastva"

U ponedjeljak 01. lipnja 2015. godine, u Hotelu International održana je svečanost dodjele nagrada za najbolji likovni i literarni rad učenika osnovnih škola Zagrebačke županije na području vatrogastva. Učenici naše škole sudjelovali su u Natječaju na temu ''Zaštite od požara i vatrogastva''. Natječaj je provela Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije s ciljem podizanja svijesti o važnosti zaštite od požara te popularizacija vatrogastva među mladima.

Za najbolji likovni  rad učenika osnovnih škola od strane stručnog povjerenstva i od strane glasanja putem Internet stranice Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije   1. mjesto osvojio je učenik 1. razreda naše škole Ivan Stepinac.

Čestitamo sretnom dobitniku i zahvaljujemo svim učenicima koji su sudjelovali u natječaju!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2015. 08:47

Obnovljen status Eko-škole

U petak, 15. svibnja 2015. godine, održana je svečanost obnavljanja statusa Eko-škola u organizaciji Udruge Lijepa naša u Gastro Globus centru Zagrebačkog velesajma.

Naša škola je obnovila status eko škole čime je stekla SREBRNI STATUS i dobila Zelenu zastavu na što smo iznimno ponosni. Dodjeli srebrnog statusa nazočile su pedagoginja škole Boženka Bago i  koordinatorica naše Eko-škole, učiteljica prirode i biologije Mirela Levačić Cvok.

Čestitamo svim učenicima, učiteljima, djelatnicima škole i svima koji su na poseban način pomogli u provedbi programa Eko-škole.   

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 5. 2015. 10:51

Eko-akcija čišćenja dijela obale rijeke Kupčine

U srijedu 22. travnja 2015. godine učenici 8.a razreda su sudjelovali u akciji čišćenja dijela obale rijeke Kupčine pod vodstvom učiteljice biologije i učitelja kemije. Pokupili su odbačeno staklo, te plastični i metalni otpad. Stavili su ga u vreće nakon čega je otpad adekvatno zbrinut. Na očišćeno područje učenici su postavili tablu s natpisom „Zabranjeno odlaganje otpada“.

Eko-akcija je dio projekta "Zbrinjavanje otpada u našem kraju" nagradnog natječaja Bioteke i Emezzete, organizirana s ciljem  kako bi se lokalnom stanovništvu ukazala važnost o očuvanju ljepote rijeke Kupčine i njezinog okoliša.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 4. 2015. 20:53

Edukativno -preventivna kampanja "Osmijeh za 5"

Učiteljica prvog razreda Iva B. prijavila je skupni rad učenika 1. razreda na natječaj  "Što za naš osmijeh znače četkica i pasta" u sklopu kampanje "Osmijeh za 5" koju provodi tvrtka dm-drogerie market u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. 

Strip koji su izradili učenici 1. razreda izabran je kao jedan od  najuspješnijih. Učenicima  je organizirana edukacija i  sudjelovanje u interaktivnoj radionici pod vodstvom stomatologa.

U petak 20. veljače 2015. godine učenici 1. razreda matične i područnih škola sudjelovali su u interaktivnoj radionici pod vodstvom stomatologa Mislava Perića na kojem su uvježbavali pravilnu njegu zubi. Uz edukaciju stomatologa o važnosti dentalne higijene učenici su dobili i poklon pakete s edukativnom brošurom za roditelje i djecu te proizvode za njegu zubi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 2. 2015. 09:18

I mi smo dio "pametne i kreativne Hrvatske"!

U petak, 28.11.2014. dodijeljene su donacije i stipendije Zaklade Adris pod motom "Za pametnu i kreativnu Hrvatsku".

Naša škola prijavila se na natječaj Zaklade, koja je u projektu "Park pčela - rasadnik medonosnog bilja" prepoznala kvalitetu i dodjelila nam donaciju od 10 tisuća kuna.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 12. 2014. 13:58

Sakupljamo stari papir i baterije!!

Program Eko škole za ovu školsku godinu ostvaruje se kroz temu "Otpad". Tim povodom uključili smo se u projekte sakupljanja starog papira i otpadnih baterija.

Za papir i baterije na ulazu u školu postavljeni su spremnici za sakupljanje, pa pozivamo sve učenike, roditelje i djelatnike škole da aktivno sudjeluju u ovim projektima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 11. 2014. 12:08

PROJEKT "KNJIGA POD BOR"

Zagrebačka županija pokrenula je projekt "Knjiga pod bor" u koji se uključila i naša škola. Projekt se sastoji u prikupljanu rabljenih dječjih knjiga koje će biti poslane u Osnovnu školu "Matija Gubec" u Tavankutu (Vojvodina) koju većinom pohađaju pripadnici hrvatske nacionalne manjine.

Stoga vas pozivamo da do 5. prosinca u školsku knjižnicu donesete knjige koje možete donirati u ovoj dobrotvornoj akciji i time uljepšate živote učenika kojima knjige nedostaju. Mi ćemo knjige proslijediti organizatorima projekta koji će ih poslati u Osnovnu školu Matija Gubec" u Tavankutu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 11. 2014. 10:39

Projekt Ruka podrške

Povodom Međunarodnog dana nenasilja u četvrtak 02. listopada 2014. godine u našoj školi održana je radionica s učenicima petih razreda u trajanju od dva školska sata. Pored ovoga, aktivnosti projekta su i individualno psihološko savjetovanje, telefonsko savjetovanje, internet savjetovanje, konzultacije za sve zainteresirane (razrednike, roditelje), te radionice za učenike žrtve vršnjačkog nasilja s ciljem jačanja pozitivne slike o sebi, samopoštovanja i samopouzdanja te asertivnosti i drugih komunikacijskih i socijalnih vještina. Sve navedene aktivnosti su besplatne za učenike, roditelje i učitelje.

Sve dodatne informacije možete potražiti na  http://www.tesa.hr/.

 Voditeljica projekta:Tanja Dejanović Šagadin, mob: 091 549 40 23;  mail: psiho.centar@tesa.hr

                                                                                              

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2014. 11:31

"Moja prva knjiga" - završna svečanost natječaja

Učenice drugog i trećeg razreda primile su priznanje i posebnu nagradu, a mentorice i škola priznanje za sudjelovanje u natječaju "Moja prva knjiga" na završnoj svečanosti natječaja za 2014. godinu koja se održala u četvrtak 25. rujna u Domu hrvatske vojske Zrinski u Karlovcu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 9. 2014. 11:21
 


Oglasna ploča

TražilicaKalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2014.

Ukupno: 88706
Ovaj mjesec: 665
preskoči na navigaciju