preskoči na sadržaj
Projekti i natječaji

Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj

Prvo polugodište ove  školske godine u našoj školi protječe u filantropskom duhu. Razlog tomu je provođenje projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ u koji se naša škola uključila početkom rujna.

Riječ je o projektu Zaklade Slagalica, Regionalne zaklade za lokalni razvoj ZAMAH i Udruge Blank  koji je  sufinanciran iz EU programa u okviru IPA 2012 programa „Fostering Innovative Forms of Philanthropy in Local Communities to Support Sustainability of Civil Society" i od strane Ureda za udruge Vlade RH. Opći cilj projekta je razvoj individualnog davanja i strateške korporativne filantropije u Hrvatskoj. Specifični cilj je povećati prisutnost i modele filantropije davanja, te razviti inovativne individualne modele davanja u kojima glavnu ulogu imaju djeca i mladi. 

„Od srca svi darujemo mi“ naša je velika humanitarna akcija koju organiziramo s ciljem učenja o filantropiji i razvoju filantropske kulture u našoj školi i zajednici. Kroz ovu akciju prikupljanjem sredstava povezuje se zajednica te se daruje one kojima je to potrebno.

Svi učenici i djelatnici škole sudjelovati će u akciji na razne načine: izradom plakata i letaka, izradom radova na satovima likovne kulture i hrvatskog jezika, sudjelovanjem u prikupljanju materijalnih sredstava i darivanjem, te sudjelovanjem u izradi videozapisa. Razrednici će predavanje o filantropiji i radionicu održati u svim razredima, a stručna služba na Učiteljskom vijeću i Vijeću učenika.

Naša će škola provedbom akcije postati jedan od kandidata za certifikat „Škola filantrop“ koji će se u ožujku 2017. dodijeliti u sklopu projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“.


Kako bi se realizirao jedan od ciljeva projekta "Stvaranje filnatropske kulture u Hrvatskoj" Zaklade Zamah, a to je povećanje kapaciteta za filantropiju i utjecaj na razvoj empatije i solidarnosti kod djece osnovnoškolske dobi, škole koje sudjeluju u projektu same odabiru na koji će način provoditi filantropiju u svojoj zajednici. Naša škola odabrala je svoje filantropske aktivnosti usmjeriti na solidarnost među učenicima i pomaganje socijalno ugroženim obiteljima kako bi povećali kvalitetu njihova života.

Kroz svoju akciju, učenici i učitelji će se povezati s medijima, lokalnom samoupravom i tvrtkama, a na kraju akcije provest će i anketu među korisnicima. Sve realizirane aktivnosti prezentirat će se na Međunarodni dan solidarnosti među ljudima.

Nadamo se da ćemo svojim primjerom potaknuti razvoj filantropije u školi, ali i ostale članove zajednice na činjenje dobrih dijela i pomaganje onima kojima je pomoć potrebna tijekom cijele godine.

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2016.

Oglasna ploča

TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2014.

Ukupno: 110908
Ovaj mjesec: 1102
Danas: 250
preskoči na navigaciju