2017-12-04 23:56:13

Projekt ProMikro

Naša škola prijavila se na Javni poziv za sudjelovanje osnovnih škola u projektu ProMikro  kojem je cilj uvođenje algoritamskoga načina razmišljanja i problemskoga pristupa u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.

U prvoj fazi projekta dvoje naših učitelja iz nastavnih predmeta informatika, fizika i tehnička kultura sudjelovali su na radionici  o načinima uporabe mikroračunala u nastavi  s naglaskom na razvoj digitalne pismenosti i kreativnosti učenika.

U drugoj fazi projekta dostavljeni su mikro:bit kompleti  i obrazovni sadržaji za njihovu uporabu za sve učenike 6. razreda. Nakon dostave microračunala, u školi se počela odvijati nastava u sklopu koje učenici šestih razreda s učiteljicom informatike otkrivaju drugačiji svijet programiranja. Učenici razvijaju maštu i različite vještine radeći s ovim zanimljivim računalom.

Micro:bit je maleno računalo koje se može programirati, zamišljeno i oblikovano tako da učenje i podučavanje učini jednostavnim i zabavnim! Učenici su izvrsno prihvatili micro:bit računala, povezali su teorijska znanja iz različitih predmeta i praktično ih primjenili te polako razvijaju drugačije vještine programiranja od do sada naučenih.

Projekt je pokrenula Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM, a uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.  

 


Osnovna škola "Kardinal Alojzije Stepinac" Krašić