2017-12-13 16:32:00

Preventivna akcija - Poštujte naše znakove

U utorak 12. prosinca 2017. godine  u matičnoj školi održana je  preventivna akcija "Poštujte naše znakove" za učenike razredne nastave koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.         

U okviru programa održana je edukativno-glazbeno-scenska izvedba pod nazivom „Đak veseljak i prometni znak“ koju su izveli članovi MAK teatra iz Zagreba. Učenici su potom imala priliku sudjelovati i u interaktivno-edukativnim prometnim radionicama  „Policajac - prijatelj pomagač“, „Mali forenzičari“, „Čemu služe prometna pravila?“ i  šareni prometni poligon „Oprezno u promet kreni koracima malim“ koje su izvali policijski službenici. Osim toga, učenicima je prezentirana oprema i način rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krašić i Hrvatske gorske službe spašavanja Samobor. 

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog programa, Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s partnerima već niz godina poduzima razne preventivno-represivne mjere s ciljem zaštite djece u prometu te provodi brojne aktivnosti.


Osnovna škola "Kardinal Alojzije Stepinac" Krašić