2017-09-29 19:39:00

Europski školski sportski dan - 2017

U petak 29. rujna 2017. godine  učenici i učitelji naše škole po drugi put kroz sportske igre i aktivnosti obilježili su  Europski školski sportski dan – najveći pojedinačni događaj Europskog tjedna sporta.

Glavni cilj te europske inicijative je promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja kod učenika.

 

Središnji državni ured za šport, po treći put zaredom, u Republici Hrvatskoj provodi projekt Europske komisije - Europski tjedan sporta koji se održava od 23. do 30. rujna 2017.god. Glavni cilj projekta je promicanje sporta te podizanje svijesti, posebice djece, o važnosti bavljenja tjelesnim aktivnostima u funkciji očuvanja i poboljšanja zdravlja.

U našoj školi Europski školski sportski dan obilježili smo u školskoj dvorani kroz razne sportske igre i aktivnosti u organizaciji učitelja TZK. Učenici razredne nastave su prvi i drugi školski sat odigrali razne zanimljive sportske igre, a učenici predmetne nastave su šesti i sedmi školski sat imali organizirane sportske aktivnosti turnira u košarci i turnira u nogometu. Cilj nam je zanimljivim aktivnostima potaknuti učenike na učešće u sportskim aktivnostima u školi i lokalnoj zajednici.


Osnovna škola "Kardinal Alojzije Stepinac" Krašić