2017-10-11 11:56:06

29. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Zadru

I ove godine naši zadrugari sudjelovali su na 29. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Zadru od 3. do 6. listopada 2017. godine.

Među ostalim štandovima svih županija Republike Hrvatske, bili su izloženi i proizvodi 29 učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Naša zadruga „Pčelice“ bila je zadužena za voditelja postavljanja županijskog stola. Voditeljica je bila profesorica Dragica Cvetan - Žakula, a zadrugarka učenica 6. a razreda Magdalena S.

 

Naše zadrugarke postavile su izložbeni prostor s odabranim predmetima učeničkih zadruga cijele zagrebačke županije, njih dvadesetdevetero. Na toj državnoj manifestaciji koja predstavlja pravi festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva djece i mladih naši voditelji su  prezentirali  županijski stol i sudjelovali u radu pokaznih radionica naučivši nova umijeća i vještine. Radionice su bile tematske: izrada paške čipke, lizalica, krep-ružica, razmnožavanje jagoda, bajkovita lutkaonica, okusi Zadra, ….

Na kraju putovanja, s okusima Zadra, mirisom mora, posjetili su grad Nin i s puno dojmova vratili se kućama u petak popodne.


Osnovna škola "Kardinal Alojzije Stepinac" Krašić