2017-10-05 13:45:00

Svjetski Dan životinja

Povodom Svjetskog dana životinja, koji se obilježava 4.listopada, logopedinja Tamara Vučković održala je radionice za učenike s temom "Ono što je važno u životu je kako postupamo jedni s drugima". Učenici razredne nastave slikali su uzorke životinjskih tijela, dok su učenici predmetne nastave pomogli u osmišljavanju i izradi plakata za hol škole.

 

S učenicima se razgovaralo o ugroženim životinjama, o lošim i neprimjerenim postupcima prema životinjama, ali i onim pohvalnim oblicima suživota životinja i ljudi.Učenici su spoznali kako svojim svakodnevnim ponašanjem, možemo pomoći  životinjama, brinući se o prirodi, čuvajući njihova staništa, i kako je ljepota naše planete u njezinoj raznovrsnosti, tim više što je opstanak prirodnog biološkog lanca i ravnoteže među vrstama, bitan za opstanak života planete.

Svjetski dan životinja se prvi put  počeo obilježavati 1931.god. u Italiji, a cilj je bio upozoriti na položaj ugroženih životinja.

Udruge ljubitelja životinja nastoje svojim aktivnostima na taj dan upozoriti  nas na probleme odnosa ljudi prema životinjama i potaknuti bolji odnos prema njima. Prikupljaju se sredstva za skrovišta za životinje, organiziraju projekti vezani za dobrobit životinja i potiču građani da svojim djelima pomognu životinjama.


Osnovna škola "Kardinal Alojzije Stepinac" Krašić