preskoči na sadržaj
O školi

 

Osnovna škola "Kardinal Alojzije Stepinac" nalazi se u mjestu Krašić, u sjeverozapadnom dijelu Zagrebačke županije. Škola je sagrađena 1987. godine, a ime kardinala ponosno nosi od 1991. godine.

Dan škole obilježava se 8. svibnja, na datum rođenja bl. Alojzija Stepinca, koji se ujedno obilježava i kao Dan općine Krašić.

Uz matičnu osmogodišnju školu u Krašiću djeluju i područne škole: Kostanjevac, Prekrižje i Vukšin Šipak do četvrtog razreda.

Škola ima zlatni status međunarodne Eko škole. U školi djeluje učenička zadruga "Pčelice" i niz grupa izvannstavnih aktivnosti.

 

 

Osnovni podaci o školi

 

Naziv : Osnovna škola "Kardinal Alojzije Stepinac" Krašić

Ravnateljica škole : Helena Beketić, prof. pedagogije i sociologije

Adresa : Krašić bb, 10454 Krašić

Županija : Zagrebačka

Šifra ustanove : 01-159-001

Ukupan broj učenika : 195

Ukupan broj razrednih odjela : 17

Ukupan broj djelatnika : 46
Obilježili Dan škole i 30. obljetnicu rada škole

 

Osnovna škola „Kardinal Alojzije Stepinac“ Krašić obilježila Dan škole i 30. obljetnicu rada u novoizgrađenoj školskoj zgradi

 

Naša škola nizom aktivnosti koje su se odvijale od četvrtka, 4. svibnja do ponedjeljka, 8. svibnja 2017. godine obilježila je Dan škole i 30. obljetnicu svog odgojno obrazovnog rada.

Susret  s učenicima istoimene zagrebačke škole, školska priredba za učenike i roditelje, te svečana proslava za uzvanike i goste uz predstavljanje prigodne monografije, dio su bogatog trodnevnog programa ovog obilježavanja.


Program obilježavanja započeo je u četvrtak, 4.svibnja kada je naša škola ugostila skupinu učenika s učiteljicom i ravnateljicom Osnovne škole Alojzije Stepinac iz Zagreba. Gosti zagrebačke škole obišli su i razgledali našu školu, crkvu Presvetog Trojstva, spomen sobu blaženog Alojzija Stepinca i centar Krašića. Nakon obilaska u školskoj dvorani održana su sportska natjecanja u štafetnim igrama s našim učenicima. Učenici su se međusobno upoznali i družili, a susret je završen razmjenom darova i dogovorom o budućim zajedničkim aktivnostima.

 

U petak, 5. svibnja u 17,00 sati održana je svečana školska priredba za učenike, roditelje i prijatelje škole. Učenici su kroz recitacije, pjesme i igrokaze dočarali radosti i tajne iz školskog života učenika. Svečanost je upotpunio nastup školskog zbora, dječjih sekcija KUD-a „Josip Torbar“ Krašić i Krašićkih mažoretkinja. U školskom predvorju postavljena je izložba učeničkih likovnih radova i štand s proizvodima školske učeničke zadruge „Pčelice“.

 

Obilježavanje Dana škole u ponedjeljak 8. svibnja započelo je svetom misom u 8,00 sati za sve učenike i djelatnike škole u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću. Dan škole obilježava se 8. svibnja, na datum rođenja blaženog Alojzija Stepinca, koji je ujedno i Dan općine Krašić. Središnji svečani program obilježavanja 30. obljetnice rada škole održan je u ponedjeljak u školskoj dvorani s početkom u 10,30 sati. Svečani program za uzvanike i goste obogatili su nastupi polaznika Glazbene škole Jastrebarsko, Baletnog studija Jastrebarsko i članova KUD-a „Josip Torbar“ Krašić. U svečanom programu obilježavanja predstavljena je monografija škole koja je pripremljena i tiskana uz prigodu ovog obilježavanja. Monografija obuhvaća zapise iz Spomenica škola s ovog područja (Žumberka, Pribića, Krašića, Vukšin Šipka), sjećanja bivših i sadašnjih učenika i djelatnika škole, podatke o školi danas, kao i najbolje učeničke likovne i literarne radove na temu škole. Programu su nazočili uvaženi predstavnici javnog, političkog i vjerskog života našeg kraja, djelatnici škole, predstavnici roditelja, bivši ravnatelji i umirovljenici škole, suradnici i donatori škole. Uzvanicima i suradnicima škole dodijeljene su prigodne zahvalnice i darovi. Nakon svečanog dijela programa uslijedilo je druženje i razgledavanje škole uz domjenak.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 12. 5. 2017.

Oglasna ploča

TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2014.

Ukupno: 110539
Ovaj mjesec: 733
Danas: 54
preskoči na navigaciju