preskoči na sadržaj
Učenička zadruga "Pčelice"

 

U školi djeluje učenička zadruga "Pčelice" sa sekcijama:

  • likovna skupina - keramičari
  • etno skupina
  • eko skupina
  • mladi kreativni poduzetnici
  • voćarska skupina
  • cvjećarska skupina
  • eko dizajneri
  • pčelari

Svaka sekcija ima voditelja koji s učenicima provode izvannastavne aktivnosti.

Voditeljica učeničke zadruge je učiteljica Nataša Horvatić.

Učenička zadruga aktivno sudjeluje na smotrama i susretima zadruga, priprema izložbe i obogaćuje kulturnu i javnu djelatnost škole.

U prilogu: istaknuti projekti i katalog suvenira zadruge.

Vijesti iz školske zadruge

Počeo "Hod kroz god" naših zadrugara

Učenici zadrugari berbom grožđa u školskom voćnjaku započeli su svoje aktivnosti na projektu očuvanja tradicijskih običaja tijekom godine.

Učenici iz sekcije voćara obukli su za ovu prigodu narodnu nošnju Krašića i koristili pribor kojim su se nekada koristili ljudi našeg kraja u berbi grožđa. Grožđe su brali u čabar, drvenu kantu s dvije ručke koju su žene nosile na glavi, zatim su presipavali grožđe iz čabra u brentu, koja se nosila na leđima.

Učenici su u školskom vinogradu ubrali crno i bijelo grožđe i od njega će kuhati pekmez kojim će se zasladiti, a dio će prodati na štandu učeničke zadruge „Pčelice“. Učenici iz sekcije eko dizajnera i likovne supine - keramičari osmislit će dizajn za pakiranje pekmeza.

Projekt učeničke zadruge "Pčelice" pod nazivom "Hod kroz god Dolinom kardinala" ima za cilj njegovanje tradicije krašićkog kraja obnavljajući stare običaje kroz istraživački rad u etno skupini i praktični rad likovne skupine - keramičara, voćara i drugih sekcija zadruge.


Zadrugari će kroz svoje aktivnosti pričati priču o godišnjim običajima od Nove godine do Božića. U sklopu projekta planira se izrada tardicijskih suvenira u keramici, predstave i izložbe koje prikazuju narodne običaje kroz godinu.

Kako bi svoje aktivnosti što bolje predstavili široj javnosti, zadruga planira pripremiti i tiskati brošuru o projektu. Tisak brošure ovisi o donacijama i dobrovoljnim prilozima zadruge, pa ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nas podrže i pomognu kako u ovom, tako i u ostalim vrijednim projektima naše škole.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 23. 9. 2015.

Oglasna ploča

TražilicaKalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2014.

Ukupno: 106984
Ovaj mjesec: 883
Danas: 46
preskoči na navigaciju