preskoči na sadržaj
Izvanučionička nastava

Posjet Zorin domu i Gradskoj knjižnici u Karlovcu

U srijedu, 26.02.2020. godine učenici od 1. do 4 razreda matične i područnih škola proveli su zabavan i poučan dan u Gradu na četiri rijeke.

Prvo su posjetili Zorin dom u Karlovcu i uživali u vrlo zanimljivoj i napetoj lutkarskoj detektivskoj predstavi „Na tragu“. Nakon kazalištu učenici su posjetili Gradsku knjižnicu „Ivan Goran Kovačić“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 2. 2020. 10:52

Terenska nastava za 5. razrede: Arheološki muzej Zagreb

U četvrtak, 20. veljače 2020. godine učenici 5. razreda u pratnji učitelja povijesti, učiteljice geografije i učiteljice likovne kulture su posjetili  Arheološki muzej Zagreb. U muzeju su učenici, uz stručno vodstvo, razgledali egipatsku zbirku, nakon čega su sudjelovali u zanimljivoj radionici hijeroglifa. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 2. 2020. 09:59

Radionica na temu Prevencija trgovanja ljudima

U četvrtak 16. siječnja 2020. godine Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko u sklopu programa Prevencija trgovanja ljudima provelo je edukativnu radionicu za učenike razredne nastave s ciljem prevencije trgovanja ljudima. U radionici je sudjelovalo ukupno 57 učenika od 2. do 4. razreda.

Kroz dramski prikaz, mišica Milice i Šimice te miša Grge, učenici su naučili kako se odnositi prema nepoznatim ljudima i nepoznatim predmetima te kako se ponašati kada su sami kod kuće i kada razgovaraju sa nepoznatim osobama.

Učenici su pokazali da dosta dobro poznaju ovu temu i rado su sudjelovali u radionici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 1. 2020. 11:58

Posjet kinu CineStar u Zagrebu

U petak, 10. siječnja 2020. godine učenici razredne i predmetne nastave u pratnji svojih razrednika i ostalih profesora posjetili su kino CineStar Arena iMAX u Zagrebu. Učenici razredne nastave uživali su u gledanju zanimljivog animiranog filma „Špijunaža i kamuflaža“, a učenici predmetne nastave u dirljivom i inspirativnom igranom filmu „Čudo“.

Cilj ove izvanučioničke nastave bio je upoznati  i proširiti gradivo medijske kulture iz Hrvatskoga jezika, kao i realizacija sadržaja međupredmetnih tema Građanski odgoj i obrazovanje te Osobni i socijalni razvoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 1. 2020. 09:59

Posjet Interliberu

U srijedu, 13. studenog 2019. godine četrdeset zainteresiranih učenika naše škole u pratnji knjižničarke, učiteljice matematike i učiteljica hrvatskog jezika posjetilo je 42. međunarodni sajam knjiga Interliber u Zagrebu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2019. 08:43

Terenska nastava - Pozdrav jeseni

Prvi dan jeseni, 23. rujna 2019. godine, učenici razredne nastave, matične i područnih škola, obilježili su terenskom nastavom Pozdrav jeseni.

Učenici su sa svojim učiteljima posjetili selo Brođane, u blizini Karlovca, gdje su Žitnom lađom Zora, plovili rijekom Kupom. Uz lijepo vrijeme i veselu atmosferu, učenici su mogli vidjeti biljke i životinje koje rastu uz Kupu i uživati u prelijepom krajoliku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 9. 2019. 03:32

Terenska nastava iz Prirode za učenike 6. razreda

U srijedu, 5. lipnja 2019. godine učenici 6.a i 6.b razreda u pratnji učiteljica Prirode Mirele Levačić Cvok i Katarine Gatarić,  posjetili  su grad Ozalj gdje je realizirana terenska nastava iz Prirode.

Ove godine po prvi put u ovom obliku za učenike šestih razreda njihove učiteljice  osmislile su edukativnu terensku nastavu zamišljenu kao ponavljanje i usustavljivanje nastavnih tema iz Prirode (Životni uvjeti i životne zajednice šuma, travnjaka, kopnenih voda, te Energija), koje su učenici prolazili kroz cijelu nastavnu godinu, na terenu u vidu različitih praktičnih radionica. Cilj da ova terenska nastava postane tradicionalna.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 6. 2019. 11:56

Posjet poljoprivrednom gospodarstvu Šimanović u Donjoj Zdenčini

    U sklopu provedbe pratećih obrazovnih mjera Školske sheme za školsku godinu 2018./2019., u subotu 1. lipnja, četrdeset učenika u pratnji učitelja posjetilo je Obiteljsko imanje Šimanović u Donjoj Zdenčini gdje su realizirali aktivnosti prateće obrazovne mjere – posjet poljoprivrednom gospodarstvu, koji se bavi proizvodnjom voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda (stočarske farme).

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2019. 22:45

Nagradni izlet učenika u Koprivnicu na finale Lino višebojca

   U subotu, 1. lipnja 2019. godine tridesetak učenika od 2. do 8. razreda u pratnji učitelja  posjetilo je  grad Koprivnicu i  sudjelovali na završnici finala sportske manifestacije Lino višebojca. Učenici su nagrađeni jednodnevnim izletom jer su se tijekom školske godine istaknuli na natjecanjima u znanju i sportu te postigli zapažene rezultate kroz uključivanje u natječaje i projekte.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 6. 2019. 18:04

Izvanučionička nastava razredne nastave u ZOO vrtu Zagreb

    U petak, 31.05.2019. godine učenici razredne nastave su u pratnji svojih učiteljica i učitelja posjetili ZOO vrt u Zagrebu.

Učenici su uz stručno vodstvo prošetali ZOO vrtom i imali su priliku vidjeti mnogo zanimljivih i rijetkih životinja te čuti nešto o njima i njihovom načinu života. Cilj posjeta bio je razvijati kod učenika ljubav prema životinjama i njegovati pravilan odnos prema okolišu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 6. 2019. 17:20

Izvanučionička nastava predmetne nastave Samobor-Rude

U petak 31. svibnja 2019. godine realizirana je izvanučionička nastava za učenike petih, šestih i osmih razreda. Učenici su u pratnji učitelja posjetili grad Samobor i Rudnik sv. Barbare u Rudama.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 6. 2019. 17:18

Škola u prirodi - Pula

​Od 29. 5. do 31. 5. 2019. godine održana je višednevna izvanučionička  nastava za učenike 3. i  4. razreda matične i područnih škola – Škola u prirodi. Učenici su posjetili Pulu - Istra . Sudjelovalo je 47 učenika uz pratnju 3 učitelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 6. 2019. 09:28

Školska ekskurzija – Vodice

Učenici sedmih razreda u pratnji svojih razrednika Branke Tesle i Zorana Ilića otputovali su u utorak, 28. svibnja 2019. godine na školsku ekskurziju u Vodice gdje su boravili do petka 31. svibnja. Tijekom četiri dana trajanja putovanja posjetili su brojne znamenitosti i naučili mnoge zanimljivosti o gradovima koje su posjetili.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 6. 2019. 08:17

Susret područnih škola

U petak 24. svibnja 2019. održan je Susret područnih škola u PŠ Vukšin Šipak. Prisustvovali su učenici, učitelji i tehničko osoblje PŠ Kostanjevac, PŠ Prekrižje i PŠ Vukšin Šipak.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 5. 2019. 13:45

Posjet Hrvatskom šumarskom institutu u Jastrebarskom

U četvrtak, 23. svibnja 2019. godine učenici sedmih razreda u pratnji učitelja posjetili su Hrvatski šumarski institut u Jastrebarskom, povodom 9. Dana otvorenih vrata s temom „Drveće – spomenici prirode“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 5. 2019. 09:26

Projektni dan "Svemir" - posjet Zvjezdarnici

Povodom Projektnog dana na temu Svemir, u utorak 16. travnja 2019. godine,  učenici razredne nastave matične i područnih škola u pratnji svojih učitelja posjetili su zagrebačku Zvjezdarnicu koja se nalazi u Gornjem gradu, u tzv. „Popovom tornju“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 4. 2019. 08:48

Projektni dan "Svemir" - posjet Tehničkom muzeju i Planetariju

U utorak 16. travnja 2019. godine učenici od petog do osmih razreda bili su na terenskoj nastavi  povodom Projektnog dana na temu Svemir. U pratnji svojih razrednika i učitelja posjetili su Tehnički muzej i Planetarij u Zagrebu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 4. 2019. 08:41

Posjet učenika osmih razreda 4. Zagrebačkom obrtničkom sajmu

U srijedu 3. travnja  2019. godine učenici osmih razreda naše škole u pratnji svojih razrednika posjetili su 4. Zagrebački obrtnički sajam. Cilj ovog posjeta je profesionalno informiranje učenika završnog razreda i prezentacija obrtničkih zanimanja. Sajam je održan na Zagrebačkom Velesajmu u organizaciji Obrtničke komore, Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 4. 2019. 08:41

Pozdrav proljeću učenika matične škole

U petak  29. ožujka 2019. godine učenici i učiteljice razredne nastave iz matične škole realizirali su izvanučioničku nastavu Pozdrav proljeću. U sklopu izvanučioničke nastave posjetili su Tvornicu stolarije  Že – Ma i Pilanu Krašić u Krašiću. Učenici su provedeni kroz proizvodne pogone te su bili ugodno iznenađeni i počašćeni.  Izvanučioničku nastavu učenici su završili igrom i zabavom na betonskom igralištu u Krašiću.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 4. 2019. 11:32

Posjet učenika Policijskoj postaji i Gradskoj knjižnici u Jastrebarskom

U sklopu provedbe preventivnog programa "Zajedno više možemo", u četvrtak 14. ožujka 2019. god., učenici četvrtih razreda matične i područnih škola u pratnji svojih učitelja posjetili su Policijsku postaju Jastrebarsko. Policijski službenici  upoznali su učenike s ulogom policije u zaštiti života i sigurnosti građana, štetnosti različitih opojnih sredstava, kako se zaštititi i što učiniti u slučaju pronalaska predmeta za konzumaciju droga, štetnosti nasilja i dr. Nakon toga učenike su proveli kroz prostorije policijske postaje i pokazali njihova službena vozila.

Nakon posjeta Policijske postaje učenici i učitelji posjetili su Gradsku knjižnicu u Jastrebarskom. Upoznali su se s inventarom te su kroz kratke radionice upoznali funkcije i značenje knjižnice.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 3. 2019. 18:12
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča

TražilicaKalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2014.

Ukupno: 154059
Ovaj mjesec: 961
Danas: 14
preskoči na navigaciju