preskoči na sadržaj
Kutak pedagoga

P E D A G O G

 

Boženka Bago, dipl. pedagog

Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka (7,30 -13,30 sati)

Kontakt: 01 6270 005

E-mail adresa: bozenka.bago@skole.hr            Pedagog je najšire profilirani stručni suradnik. Područja rada školskog pedagoga su: planiranje i programiranje, rad s učenicima, rad s učiteljima, rad s roditeljima i vrednovanja rezultata rada. Prati, istražuje i analizira nastavni rad, te predlaže načine i sadržaje za unaprjeđivanje i poboljšanje nastave i cjelovitog odgojno-obrazovnog rada u školi. Težište rada pedagoga je na pedagoško-didaktičkom području školskoga i nastavnog rada.

             Planiranje i programiranje uključuje planiranje vlastita stručnog usavršavanja i stručnog usavršavanja učitelja, sudjelovanje u izradbi godišnjeg plana i programa škole, školskog kurikuluma te planiranje rada i sudjelovanje u radu učiteljskog i razrednog vijeća. U ovim djelatnostima pedagog surađuje s ravnateljem škole i ostalim stručnim suradnicima. Pedagog, u suradnji sa  Zavodom za zapošljavanje, izrađuje plan i program za profesionalno informiranje. Plan rada s djecom s teškoćama u razvoju  pedagog izrađuje u suradnji sa  defektologom. Pedagog izrađuje plan zdravstvene, socijalne i ekološke zaštite učenika u suradnji sa školskom ambulantom. Zadatak je pedagoga i izradba plana kulturne i javne djelatnosti škole te sređivanje pedagoške dokumentacije. 
            Pedagog organizira i provodi ispitivanje zrelosti za upis u prvi razred, organizira učeničke radionice i dodatnu nastavu, organizira edukativna i odgojna predavanja za učenike, a neka sam i održi. Pedagog provodi dio profesionalnog informiranja u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje (ankete Zavoda za zapošljavanje), daje informacije o programima srednjih škola, održava predavanja za učenike i roditeljske sastanke za roditelje učenika osmih razreda. Individualni rad s djecom odnosi se na rad s djecom s problemima u ponašanju (ometanje nastave, disciplinski problemi,…), nasilje među djecom, sukobi učenika i sl.
    Pedagozi u radu s učiteljima provjeravaju realizaciju rada učitelja (nazočnost na nastavi, realizaciju planova i programa, praćenje nastave i sl.). Pedagozi analiziraju rezultate škole na područjima uspjeha, vladanja, popravnih ispita i sl. Organiziraju istraživački rad u školama i odgojna i edukativna predavanja za roditelje.

 

 

 

Oglasna ploča

TražilicaKalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2014.

Ukupno: 154060
Ovaj mjesec: 962
Danas: 15
preskoči na navigaciju