preskoči na sadržaj
Kulturna i javna djelatnost škole

Čestitka

Dragi učenici i djelatnici!

Poštovani roditelji, suradnici i prijatelji Škole!

Godina na izmaku bila je, za sve nas, puna osobnih i profesionalnih izazova. Prilagođavali smo se, mijenjali planove, učili, istraživali, griješili i pokušavali ponovo. Teška vremena treba uvijek prepoznati i kao priliku za izvanredan rast. Da smo ga ostvarili, malim dijelom pokazat će vam i čestitke koje vam upućujemo. U njima vam prenosimo božićnu radost i dobre želje za uspješnu i zdravu novu 2021. godinu. Hvala svima za iskazano razumijevanje, podršku i suradnju!

 

Klikom na poveznice pogledajte interaktivne čestitke učenika i učitelja razredne i predmetne nastave: 

Božićna čestitka razredne nastave 

Božićna čestitka predmetne nastave

 

Napomena: od 24.12.2020. do 15.1.2021. traje zimski odmor za učenike. Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak 18.1.2021. prema redovitom rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Helena Beketić  datum: 23. 12. 2020. 10:05

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara Vijest ima dokument u privitku

U srijedu, 18. studenoga 2020. godine je blagdan Republike Hrvatske Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Učenici i učitelji obilježili su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara prigodnim predavanjima i radionicama na nastavnim satima Hrvatskog jezika, Povijesti, Geografije, Likovne kulture i Sata razrednika.

U znak sjećanja na žrtve Domovinskog rata upaljene su svijeće ispred škole kako bi i u našem mjestu svijetlio Vukovar.

 

Na priloženoj poveznici pogledajte likovne radove učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2020. 11:32

Ispraćaj učenika 8-ih razreda

U četvrtak 25. lipnja 2020. godine oprostili smo se s ovogodišnjom generacijom osmaša.

Učenica 8.a razreda Matea G. i učenica 8.b razreda Marijana P. proglašene su učenicama generacije za odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom cijelog osmogodišnjeg školovanja. Ravnateljica Helena Beketić je ovom prigodom uručila nagrade učenicama.

Učenice su pročitale dojmljiv literarni prikaz svog odrastanja i školovanja, te se u ime svih učenika osmih razreda zahvalile učiteljima i djelatnicima škole. Prikazana je i prezentacija fotografija jedne generacije učenika koji su skupa rasli, družili se, putovali i više od svega njegovali zajedništvo.

Ispratili smo još jednu generaciju učenika na koje smo iznimno ponosni te im želimo da upišu škole koje su odabrali i završe željena zanimanja.

Dragi osmaši, ponesite u život samo lijepe uspomene na našu školu! Sretno!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 6. 2020. 16:37

Virtualne izložbe likovnih radova

Dobrodošli na virtualne izložbe likovnih radova učenika 5.-8. razreda. Radovi su izloženi u dvije prostorije u unutrašnjosti i na velikim panoima vani. Nadam se da ćete uživati u izložbama likovnih radova učenika koji su nastali tijekom online nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 6. 2020. 13:25

Obilježavanje Dana škole i Dana Općine Krašić dijamantnim pjesmama o rodnome kraju

Učenici osmih razreda ove su godine obilježili Dan škole i Dan Općine Krašić pisanjem „dijamantnih“ pjesama posvećenih rodnome kraju. Pjesme nose takav naziv jer su pisane u formi dijamanta. Čudesan, bajkovit, topao, srdačan, raskošan samo su neki od epiteta kojima su učenici opisali krašićki kraj.

Svojim su pjesmama učenici na prigodan način iskazali svoju povezanost, privrženost i ljubav prema svojem rodnom zavičaju.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 5. 2020. 10:25

Dan planeta Zemlje

Tijekom nastave na daljinu učenici sa svojim učiteljima obilježavaju važne datume i stvaraju zanimljive likovne i literarne radove. Tijekom prošlog tjedan učenici razredne i predmetne nastave obilježili su Dan planeta Zemlje, nastale radove možete vidjeti pod opširnije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 4. 2020. 11:37

Obilježavanje Noći knjige „blackout” poezijom

Koja je poveznica između mraka i teksta, noći i poezije, tame i priče istražili su učenici osmih razreda povodom Noći knjige koja se obilježava 23. travnja.

Noć knjige manifestacija je kojom se nastoji dati kreativan poticaj čitanju. Tom su se prigodom učenici osmih razreda okušali u kreativnom načinu izražavanja – pisanju „blackout” poezije. Osnovno pravilo ove vrste poezije glasi: „Otkrij poetično, sakrij suvišno.“ Učenici su stvarali novu poeziju na predlošku pjesme „Ako“ engleskog književnika Rudyarda Kiplinga.

Neki su učenici svoje literarne uratke grafički uredili što se može vidjeti pod opširnije. Ovim su, za njih novim, načinom poetičnog izražavanja učenici otkrili da je poezija svuda oko nas, samo ju treba potražiti.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 4. 2020. 12:43

Književni susret s književnicom Bojanom Meandžija

Poznata karlovačka književnica Bojana Meandžija bila je u ponedjeljak, 2.3.2020. godine gošća naše škole na književnom susretu s učenicima od 5. do 8. razreda.

Tom prigodom predstavila je svoju knjigu „Trči, ne čekaj me…“ koja je od prošle godine na popisu književnih tekstova  za cjelovito čitanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 3. 2020. 13:52

Europski dan logopedije Vijest ima dokument u privitku

U petak, 6. ožujka 2020. godine obilježava se europski dan logopedije. Ovim povodom naša škola otvara vrata logopedskog kabineta svim zainteresiranim roditeljima i djeci 4.3.2020. u vremenu od 11.30 – 15.00 sati.

Svi zainteresirani roditelji predškolske i školske djece mogu se savjetovati za sva pitanja i nedoumice vezane za poteškoće komunikacije, jezika, govora, vještine čitanja, pisanja i računanja, ali i za predvještine čitanja i pisanja kao pokazatelje spremnosti za polazak u školu.

Savjetovanje će provoditi naša logopedinja Tamara Vučković.

U prilogu se nalazi poziv logopedinje s detaljnijim objašnjenjima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 2. 2020. 13:07

Dan ružičastih majica

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja ili Dana ružičasih majica učenici i učitelji naše škole odjenuli su ružičaste majice te tako podržali borbu protiv nasilja među vršnjacima.

Osim u Matičnoj školi Krašić, Dan ružičastih majica obilježili su i učenici i učitelji u područnim školama kroz sportske aktivnosti, izradu plakata i ružičastim majicama kojima su odaslali jasnu poruku protiv bilo kakvog oblika vršnjačkog nasilja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 2. 2020. 13:52

Maskenbal

Kraj pokladnog razdoblja učitelji i učenici matične i područne škole, tradicionalno obilježavaju maskenbalom. Tako je bilo i danas, u utorak 25. veljače 2020. godine.

Maskirani učenici matične škole u pratnji svojih učitelja i u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Krašić u fašničkoj povorci do trga u Krašiću prošetali su svoje vesele i šarene maske i kostime, gdje su uz pjesmu, ples pod maskama i zajedničko druženje obilježili fašnik.

Učenici i učitelji područnih škola su obilježili maskenbal kroz aktivnosti izrade maski, plesa, druženja i fašničke povorke.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 2. 2020. 08:05

Dan zaljubljenih - Valentinovo

Kroz izvannastavnu aktivnost Mladi kreativni poduzetnici, učenici od 1.-7. razreda su imali kreativne radionice vezane uz obilježavanje dana zaljubljenih - Valentinovo.

U suradnji sa stručnom suradnicom logopedinjom Tamaram Vučković i voditeljicom skupine učili su nove tehnike kreativnog izražavanja, oblikovanja papira, ukrašavanja prostora, kao i načine pakiranja raznih predmeta za darivanje. Učenici su izradili drvo ljubavi kojim smo ukrasili vrata logopedskog kabineta, a zapakirane poklone podijelili među sobom.

Sretno Valentinovo svima i nek' svud ljubav sja. :)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 2. 2020. 17:12

Stepinčevo 2020.

U ponedjeljak 10. veljače 2020. godine obilježena je 60. godišnjica smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca čije ime ponosno nosi naša škola.

Oko tridesetak učenika predmetne i razredne nastave zajedno s vjeroučiteljicom Kristinom Čikeš, učiteljicom RN Ivom Brebrić  i predstavnicima škole prisustvovali su jutarnjoj svetoj misi u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću povodom obilježavanja Stepinčeva.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 2. 2020. 09:48

Božićne priredbe u našim školama

U zadnjem tjednu prvog obrazovnog razdoblja učenici i učitelji u matičnoj i područnim školama održavaju tradicionalno božićne svečanosti povodom nadolazećih blagdana. Kroz pjesmu, ples, recitaciju i igrokaz naši su učenici na najljepši način približili duh radosti, zajedništva i topline Božića.

U matičnoj školi u petak 20.12.2019. godine uz priredbu održana je i prigodna izložba učeničkih radova te prodaja božićnih ukrasa učeničke zadruge „Pčelice“.

Svim učenicima, djelatnicima, roditeljima i prijateljima škole želimo sretan Božić, ugodne blagdane i uspješnu 2020. godinu!

Nastava u drugom obrazovnom razdoblju počinje u utorak, 7. siječnja 2020. godine prema redovnom rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 12. 2019. 18:09

Likovna radionica „U susret Božiću“

U četvrtak 12. prosinca 2019 godine u školi se održala likovna radionica „U susret Božiću“. Sudjelovali su učenici od 5. do 7. razreda koji su izrađivali ukrase za božićnu jelku. Ove godine motiv ukrasa je bio sob i patuljci djeda Mraza te čestitka s pahuljicom. Ukrase za jelku su izrađivali od stiropornih kuglica, tkanine i perlica, a pahuljicu na čestitki su vezli zlatnim koncem i iglom.

Učenici su uz prigodnu glazbu uspješno pripremili ukrase i poželjeli sretan Božić svima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 12. 2019. 19:23

Obilježen Dan sjećanja na Vukovar

U ponedjeljak, 18. studenoga 2019. godine u našoj je školi prigodno obilježen Dan sjećanja na Vukovar.

Učenici i učitelji na početku nastave okupili su se u školskom predvorju, gdje su učenice povijesne skupine pročitale referat o bitci za Vukovar te pjesmu „Vukovar“, napisana u spomen gradu heroju.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 11. 2019. 12:52

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Krašiću

I ove godine tradicionalno smo na trgu u Krašiću u nedjelju 6. listopada obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Učenici, učitelji i roditelji  sudjelovali su na svetoj misi koju je predvodio župnik Ivan Vučak. Održan je i blagoslov učenika prvih razreda te im je župnik poželio puno lijepih i uspješnih školskih dana.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 10. 2019. 18:44

Otkrivanje i blagoslov kipa kardinala Franje Kuharića u Pribiću

U srijedu, 2. listopada 2019. godine dio učenika naše škole u pratnji ravnateljice, školskih vjeroučitelja i učitelja prisustvovali su ceremoniji otkrivanja i blagoslova kipa sluge Božjega Franje Kuharića  ispred župne crkve sv. Siksta u Pribiću.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 10. 2019. 16:15

Tjedan borbe protiv tuberkuloze

U ponedjeljak  16. rujna u našoj školi obilježen je Tjedan borbe protiv tuberkuloze kroz edukativno predavanje za učenike 8-ih razreda. U sklopu predavanja volonterka Gradskog društva Crvenog križa Ines Fulir učenicima je govorila o uzročnicima, izvorima zaraze, simptomima i liječenju tuberkuloze.

Svake godine Hrvatski Crveni križ tradicionalno obilježava zajedničku akciju svih društava Hrvatskog Crvenog križa – Tjedan borbe protiv tuberkuloze od 14. do 21. rujna, kako bi se ukazalo na važnost sprečavanja, ranog otkrivanja i pravilnog liječenja tuberkuloze u našoj zemlji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 9. 2019. 03:18

Završna svečanost matične škole

U petak 14. lipnja 2019. godine učenici i učitelji matične škole već tradicionalnom završnom svečanom priredbom obilježili su kraj još jedne uspješne nastavne godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 6. 2019. 10:08

Završne priredbe područnih škola

Područne škole Kostanjevac, Prekrižje i Vukšin Šipak održale su završne priredbe zadnji tjedan za kraj nastavne godine.

Na završnoj priredbi u područnoj školi Kostanjevac načelnik Općine Žumberk, Zdenko Šiljak donirao je nova računala svim učenicima s područja općine Žumberka i jedno računalo učiteljima područne škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 6. 2019. 09:35

Obilježavanje Dana škole

Ovogodišnje aktivnosti povodom obilježavanja Dana škole odvijale su se od srijede, 8. svibnja do petka, 10. svibnja 2019. godine.

Započeli smo u srijedu 8 svibnja 2019. godine, na rođendan blaženog kardinala Alojzija Stepinca i Dan škole, sudjelovanjem učenika i učitelja u procesiji i svečanog misnog slavlja. Slijedećeg dana održana je 5. školska likovna kolonija „Boje mog zavičaja“ na temu blaženog Alojzija Stepinca. U petak 10.5. 2019. godine održana je sportska utrka za učenike razredne i predmetne nastave i program s nastupima učenika na priredbi „Pokaži što znaš“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 5. 2019. 13:39

Donacija monografija „Jaskanska planinarska priča“

U četvrtak, 11. travnja 2019. godine našu školu posjetili su predstavnici Hrvatskog planinarskog društva „Jastrebarsko“  Jadranko Šeper, predsjednik, i Roland Vučinić, tajnik. Tom su prilikom za našu knjižnicu donijeli  8 primjeraka monografije „Jaskanska planinarska priča“  autora Ive Karače.  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 4. 2019. 15:55

Maskenbal

U utorak  5. ožujka 2019. godine održan  je maskenbal učenika razredne nastave fašničkom povorkom do centra Krašića i natjecanjem učenika predmetne nastave za najbolju masku i scenski nastup.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2019. 08:04
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča

TražilicaKalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2014.

Ukupno: 154059
Ovaj mjesec: 961
Danas: 14
preskoči na navigaciju