preskoči na sadržaj
Projekti i natječaji

Obilježen Međunarodni dan solidarnosti među ljudima

Povodom Međunarodnog dana solidarnosti među ljudima u srijedu 21. prosinca 2016. godine u našoj školi održano je predstavljanje provedenih aktivnosti projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ kroz humanitarnu akciju „Od srca svi darujemo mi“  koja se provodila tijekom prvog polugodište.

U  humanitarnoj akciji, punim srcem, sudjelovali svi naši učenici, roditelji, zaposlenici škole, lokalna zajednica, župnici župe Krašić, Pribić i Draganić te tvrtke s kojima surađuje škola. Od 28. studenoga do 2. prosinca 2016. godine prikupljali smo sve ono najvažnije ljudima u potrebi: hranu, odjeću, higijenske potrepštine i novčana sredstva. U suradnji s GD Crvenoga križa Jastrebarsko prikupljene i sortirane stvari podijeljene su 7. i 8. prosinca u trinaest socijalno ugroženih obitelji s našeg područja. Korisnici ove akcije su putem anketa izrazili veliko zadovoljstvo prikupljenom pomoći te nas potiču na češće provođenje ovakvih akcija.


Ovim projektom, nastojali smo potrebitim ljudima pokazati da nisu sami i da ima dobrih ljudi koji žele pomoći. Razvoj filantropije, odnosno čovjekoljublja te utjecaj na razvoj empatije i solidarnosti kod djece, ali i odraslih u cijeloj lokalnoj zajednici bio je jezgra akcije „Od srca svi darujemo mi“.

Predbožićno vrijeme uvijek široko otvara vrata svih srca. Zahvaljujemo svima koji su ih ove godine otvorili i nadamo se da će ona i dalje ostati takva. Činiti dobro drugome nije natjecanje, no razred koji se ipak najviše  potrudio oko izrade likovnih i literarnih radova, organizacije i prikupljanja pomoći je ovom prigodom posebno istaknut kao "naj-filantrop razred", a svi razredni odjeli su pohvaljeni za izniman trud i sudjelovanje u humanitarnoj akciji „Od srca svi darujemo mi“ u sklopu projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“.

Filantropija je pojam koji vežemo uz čovjeka i njegovo djelovanje širenjem ljubavi i dobrote prema drugima, a treba bi biti temelj ljudskog života i osnovni način ophođenja među ljudima unutar neke zajednice. Važno je da filantropija bude pokretač našeg života jer ljubav u svakom trenutku je ona snaga koja nam treba davati poticaj za djelovanje svakoga dana. Filantropija ne podrazumijeva darivanje samo materijalnih dobara nego i darivanje vlastitog vremena, znanja i vještina kroz različite oblike volonterskog angažmana. Da filantropija nije samo materijalno davanje naši su učenici naučili sudjelujući u brojnim radionicama. Sa svojim razrednicima razgovarali su o temeljnim ljudskim vrijednostima te o svojim željama za bolju zajednicu.  Izrađivali su i plakate, literarne i likovne radove te video uratke.  Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 23. 12. 2016.

Oglasna ploča

TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2014.

Ukupno: 110539
Ovaj mjesec: 733
Danas: 54
preskoči na navigaciju